Napsal uživatel Superkuchtík
|
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:31 |
Suroviny500 g lososa
400 g lazaní
6 lžic sójové omáčky
1 stroužek česneku
50 g másla
70 g hladké mouky
1 l mléka
400 g mraženého špenátu
strouhaná mozarella
sůl
pepř
muškátový květ
PostupLososa nakrájíme podélně na tři až čtyři plátky a necháme asi hodinu marinovat v sójové omáčce smíchané s prolisovaným česnekem.
Z másla, mouky a mléka připravíme bešamel a ochutíme jej pepřem, muškátem a solí. Troubu předehřejeme na 200 °C. Do většího hrnce dáme 2 litry vody, osolíme a přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme lazaně a během asi 5 minut je předvaříme.
Zapékací mísu vymažeme a střídavě do ní pokládáme ve vrstvách lazaně, špenát a lososa. Každou vrstvu zalijeme trochou bešamelu. Jako poslední vrstvu dáváme lazaně, zalijeme bešamelem a na závěr posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme asi 20 minut. |