Zapečená treska se žampiony PDF Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30

Suroviny

1 konzerva žampionů (580 ml)
250 ml červeného vína
2 žloutky
50 g strouhaného eidamu
3 lžíce másla
2 červené cibule
1 lžička oregana
750 g filé z tresky
Šťáva z půl citronu
150 g zakysané smetany
sůl
pepř


Postup

Žampiony necháme okapat a 2/3 nakrájíme na malé kousky, zbytek si necháme stranou. Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět na 2 lžících másla. Přidáme nakrájené žampiony a krátce podusíme. Zalijeme červeným vínem, přidáme oregano a chvilku podusíme.

Vzniklou houbovou omáčku dáme do vymazané formy. Filé očistíme, osolíme a opepříme a dáme do formy, na filé naskládáme celé žampiony. Smetanu a žloutky rozšleháme, osolíme a opepříme. Touto směsí rybu přelijeme a nakonec posypeme sýrem. Zbytek másla rozdělíme po povrchu tresky. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C a zapékáme po dobu cca 15ti minut.