Zapečená treska se žampiony |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30 |
Suroviny1 konzerva žampionů (580 ml)250 ml červeného vína 2 žloutky 50 g strouhaného eidamu 3 lžíce másla 2 červené cibule 1 lžička oregana 750 g filé z tresky Šťáva z půl citronu 150 g zakysané smetany sůl pepř PostupŽampiony necháme okapat a 2/3 nakrájíme na malé kousky, zbytek si necháme stranou. Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět na 2 lžících másla. Přidáme nakrájené žampiony a krátce podusíme. Zalijeme červeným vínem, přidáme oregano a chvilku podusíme.Vzniklou houbovou omáčku dáme do vymazané formy. Filé očistíme, osolíme a opepříme a dáme do formy, na filé naskládáme celé žampiony. Smetanu a žloutky rozšleháme, osolíme a opepříme. Touto směsí rybu přelijeme a nakonec posypeme sýrem. Zbytek másla rozdělíme po povrchu tresky. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C a zapékáme po dobu cca 15ti minut. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |