Platýs na slanině |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny(pro 4 osoby)4 porce platýsa po 250 g hladká mouka na obalení 125 g tučné slaniny 1/4 lžičky soli a pepře 1 citrón petrželka PostupPlatýsy omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, obalíme v mouce a přebytečnou mouku oklepeme. Ryby položíme vedle sebe. Slaninu nakrájíme nadrobno a opečeme při střední teplotě dokřupava, pak slaninu vyjmeme. Do výpeku položíme platýsy bílou stranou dolů a při pečení s nimi občas v pánvi pohneme. (Pokud se ryby při pečení na pánvi přichytávají, odstavíme ji z plotny, necháme zchladnout a občas pánví pohybujeme). Po 4-5 minutách ryby obrátíme, osolíme a opepříme. Hotové platýsy dáme na předehřáté talíře, slaninu ve výpeku krátce zahřejeme a přelijeme přes ryby. Ozdobíme citrónem a petrželkou. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |