Napsal uživatel Janina
|
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny(pro 4 osoby)
8 vajec
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
250 ml vývaru
100 ml bílého vína
150 g zakysané smetany
3 lžíce plnotučné hořčice
cukr
sůl, pepř
5 lžic vinného octa
2 lžíce nasekané pažitky
PostupNa pánvi rozpustíme máslo, vsypeme mouku a za stálého míchání připravíme zlatavou jíšku. Dále za stálého míchání přidáme vývar, víno smetanu, hořčici a podle chuti sůl, pepř, cukr a nakonec 1 lžíci octa. listy vody a 4 lžíce octa uvedeme do varu. Do naběračky postupně rozklepneme vejce a opatrně je vpouštíme do vroucí vody. Vaříme na mírném ohni asi 3 minuty a pak je děrovanou lžící vyjmeme. Podáváme politá hořčičnou omáčkou a posypaná pažitkou.
Příloha: lehce opečené topinky
Na osobu: energetická hodnota 300 kcal, bílkoviny 14 g, tuky 21 g, sacharidy 10 g |