Norská treska |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:24 |
Suroviny4 porce mořské treskykoření na ryby (nejlépe Tesco) hladká mouka na obalení 2 lžičky panenského olivového oleje 1 stroužek česneku šťáva z ½ poloviny limetky nebo citrónu případně bylinky lžíce másla troška oleje PostupTresku omyjeme, osušíme a okořeníme kořením na ryby (na maso jej přimáčkneme) a obalíme v mouce. Na pánev dáme rozehřát máslo, do kterého přidáme trošku oleje, aby se nepřipalovalo a na něm tresku po obou stranách osmažíme. Do olivového oleje vymačkáme šťávu z limetky nebo citrónu, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek a můžeme přidat nasekané bylinky podle chuti. Zamícháme a hotové porce tresky touto směsí přelijeme.Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |