Norská treska PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:24

Suroviny

4 porce mořské tresky
koření na ryby (nejlépe Tesco)
hladká mouka na obalení
2 lžičky panenského olivového oleje
1 stroužek česneku
šťáva z ½ poloviny limetky nebo citrónu
případně bylinky
lžíce másla
troška oleje

Postup

Tresku omyjeme, osušíme a okořeníme kořením na ryby (na maso jej přimáčkneme) a obalíme v mouce. Na pánev dáme rozehřát máslo, do kterého přidáme trošku oleje, aby se nepřipalovalo a na něm tresku po obou stranách osmažíme. Do olivového oleje vymačkáme šťávu z limetky nebo citrónu, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek a můžeme přidat nasekané bylinky podle chuti. Zamícháme a hotové porce tresky touto směsí přelijeme.

Ukazka

Norská treska