Recepty na jídla z hub


Plněné žampiony PDF Tisk
( 9 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29

Suroviny

8 větších žampionů
100 g anglické slaniny
4 vejce
8 plátků uzeného sýra
1 cibule
4 stroužky česneku
plátek másla
sůl
pepř
1 lžíce pažitky
trocha strouhanky
olej na vymazání

Postup

Žampiony oloupeme a nadrobno nakrájíme nohy. Nakrájenou slaninu necháme trochu vyškvařit, přidáme plátek másla a nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět a vsypeme drobně nakrájený česnek. Ještě chvíli osmažíme, poté přidáme nakrájené nohy žampionů. Chvíli podusíme, přidáme vejce, sůl, pepř, pažitku a umícháme do zatuhnutí vajec. Klobouky žampionů zevnitř osolíme, lžící žampiony naplníme směsí a zlehka posypeme strouhankou. Přendáme na vymazaný plech a pečeme při 200°C asi 10-15 minut. Vyndáme, poklademe plátkovým uzeným sýrem a necháme dalších 10 minut zapéct.

Podáváme s bramborovou kaší, bramborem, hranolky, tatarskou omáčkou a zeleninovým salátem nebo zeleninovou oblohou
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 1 z 20