Plněný houbový bochník |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21 |
Suroviny800 g čerstvých hub (kozáky, hřiby)100 g uzené slaniny 1 cibule 3 housky 2 dl mléka 2 vejce drcený kmín 1 stroužek česneku petrželová nať sůl mletý černý pepř strouhanka 3 vejce uvařená natvrdo olej mletá červená paprika 1 dl zeleninového vývaru PostupHouby očistíme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, rozškvaříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, houby, dusíme, dokud se nevyvaří veškerá tekutina a necháme vychladnout. Přidáme v mléku namočené a vyždímané housky, jedno celé vejce a 1 žloutek, kmín, prolisovaný česnek, nasekanou nať, sůl, pepř, podle potřeby strouhanku a promícháme. Na dno vymazané formy rozetřeme část houbové směsi, vmáčkneme oloupaná vejce a přikryjeme zbytkem směsi. Natřeme bílkem rozšlehaným se solí a mletou paprikou, podlijeme vývarem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 40 minut. Během pečení poléváme šťávou. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |