Nadívané žampióny |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny10 větších žampiónů80 g strouhanky 50 g másla 2 žloutky troška zázvoru nebo maličko muškátového květu petrželová nať mléko podle potřeby 30 g másla na smažení nebo slaniny PostupŽampióny oloupeme a opatrně vyloupneme nožičky. Máslo utřeme se žloutky, osolíme, okořeníme, přidáme nasekanou petrželku a strouhanku. Je-li hmota příliš tuhá, přidáme mléko. Z nádivky uděláme kuličky a dáme je do kloboučků. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme ji v pekáčku, nebo v něm rozehřejeme máslo a na něj postavíme plněné houby a pečeme v troubě, dokud nádivka nezrůžoví a houby nezměknou.Příloha: bamborová kaše nebo vařené brambory Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |