"Hluchý" houbový guláš naší babičky |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny20 dkg točeného salámu30 dkg hub - nejlépe čerstvých sádlo 3 cibule 2 brambory gulášové koření, paprika čili paprička čerstvá (čili koření) pepř, sůl, majoránka hl. mouka masox zakysaná smetana - kelímek PostupNa sádle necháme zesklovatět cibuli, přidáme na kostky nakrájený kabanos a pokrájené houby a asi 10 minut restujeme.Pak okořeníme pepřem, solí, gulášovým kořením, paprikou, nakrájenou čili papričkou a majoránkou a zalejeme asi litrem vody s kostkou masoxu. Přivedeme k varu, dodáme nakrájené brambory a vaříme, dokud nezměknou. Zatřeme vodou smíchanou s hladkou moukou, případně ještě dochutíme. Na talíři dáváme doprostřed guláše lžičku kysané smetany. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |