Plněné žampiony |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny8 větších žampionů100 g anglické slaniny 4 vejce 8 plátků uzeného sýra 1 cibule 4 stroužky česneku plátek másla sůl pepř 1 lžíce pažitky trocha strouhanky olej na vymazání PostupŽampiony oloupeme a nadrobno nakrájíme nohy. Nakrájenou slaninu necháme trochu vyškvařit, přidáme plátek másla a nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět a vsypeme drobně nakrájený česnek. Ještě chvíli osmažíme, poté přidáme nakrájené nohy žampionů. Chvíli podusíme, přidáme vejce, sůl, pepř, pažitku a umícháme do zatuhnutí vajec. Klobouky žampionů zevnitř osolíme, lžící žampiony naplníme směsí a zlehka posypeme strouhankou. Přendáme na vymazaný plech a pečeme při 200°C asi 10-15 minut. Vyndáme, poklademe plátkovým uzeným sýrem a necháme dalších 10 minut zapéct.Podáváme s bramborovou kaší, bramborem, hranolky, tatarskou omáčkou a zeleninovým salátem nebo zeleninovou oblohou |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |