Houbové suflé |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Katka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22 |
Suroviny(12 zapékacích misek)400 g hub 3 lžíce olivového oleje 5 vajec 1 lžíce másla 1 lžíce sezamového oleje 5 lžic polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva špetka strouhaného muškátového oříšku 1 stroužek česneku sůl, pepř máslo na vymazání misek PostupHouby důkladně očistíme a nakrájíme na plátky. Na olivovém oleji je osmahneme a trochu osolíme. Vejce rozklepneme, žloutky oddělíme a vyšleháme s máslem a sezamovým olejem. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, dochutíme muškátovým oříškem, prolisovaným česnekm, osolíme a opepříme. Vymícháme hladkou hmotu. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně jej vmícháme do žloutkové hmoty. Přidáme vychladlé houby a směs nalijeme do máslem vymazaných misek. Neplníme je po okraj, těsto během pečení nabyde. Misky vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180.C 12-15 minut. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |