Uzený losos s pórkem a smetanovou omáčkou |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Radka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30 |
Suroviny200 g uzeného lososa3 lžíce másla 2 pórky (bílá část) 8 lžic šlehačky 3 lžíce nasekané pažitky PostupPórek očistíme a nakrájíme na slabá kolečka. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pórek a za občasného míchání smažíme asi 10 minut. Přidáme 6 lžic smetany a na mírném plameni za občasného míchání vaříme dalších 10 minut. Omáčku stáhneme z ohně, v míse ji smícháme s lososem nakrájeným na kousky asi 1,5 x 1,5 cm a dobře promícháme. Směs přendáme do zapékací misky vymazané máslem a zapékáme v troubě předehřáté na maximum zhruba 2 - 5 minut. Porce lososa sypeme na talíři pažitkou. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |