Uzený losos s pórkem a smetanovou omáčkou PDF Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Radka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30

Suroviny

200 g uzeného lososa
3 lžíce másla
2 pórky (bílá část)
8 lžic šlehačky
3 lžíce nasekané pažitky

Postup

Pórek očistíme a nakrájíme na slabá kolečka. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pórek a za občasného míchání smažíme asi 10 minut. Přidáme 6 lžic smetany a na mírném plameni za občasného míchání vaříme dalších 10 minut. Omáčku stáhneme z ohně, v míse ji smícháme s lososem nakrájeným na kousky asi 1,5 x 1,5 cm a dobře promícháme. Směs přendáme do zapékací misky vymazané máslem a zapékáme v troubě předehřáté na maximum zhruba 2 - 5 minut. Porce lososa sypeme na talíři pažitkou.