Zapečený losos |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Katka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22 |
Suroviny600 g lososa10 g čerstvé bazalky 10 g čerstvého tymiánu 20 g petrželky 300 g nastrouhané střídky z veky 1 vejce sůl, pepř máslo 1 citrón 2 polévkové lžíce bílého vína Zelenina: 100 g brokolice 100 g čerstvého chřestu 100 g mrkve 100 g cukety máslo sůl PostupLososa naporcujeme na 4 díly, osolíme a pokapeme citrónem. Na pánvi opečeme po obou stranách. Strouhanku z veky, bylinky, víno a vejce smícháme, osolíme, opepříme a směsí potřeme lososa. Dáme ho do trouby zapéci. Zeleninu uvaříme (nejlépe na páře, aby neztratila barvu) a podáváme jako přílohu, politou rozpuštěným máslem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |