Pstruzi s cibulovou náplní |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30 |
Suroviny4 menší pstruzi1 citrón 125 g másla 2 cibule svazek petrželky sůl, pepř 2 lžíce hladké mouky případně pálivá mletá paprika nebo grilovaní koření olej PostupOčištěné a vykuchané pstruhy osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Zlehka ji osmahneme na másle, hned odstavíme a vmícháme do ní jemně nasekanou petrželku. Cibulovou směsí potřeme vnitřky ryb a spíchneme je jehlou nebo párátky. Povrch ryb lehce opepříme a obalíme je v mouce, kterou můžeme vylepšil paprikou nebo grilovacím kořením. Pstruhy pečeme buï na pekáči v troubě nebo grilujeme, můžeme je i osmažit na pánvi.Poznámka: stejně můžeme připravovat i jiné sladkovodní ryby, větším prořízneme do kůže zářezy až ke kosti a vkládáme do nich plátky anglické slaniny. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |