Pstruzi s cibulovou náplní PDF Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30

Suroviny

4 menší pstruzi
1 citrón
125 g másla
2 cibule
svazek petrželky
sůl, pepř
2 lžíce hladké mouky
případně pálivá mletá paprika nebo grilovaní koření
olej

Postup

Očištěné a vykuchané pstruhy osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Zlehka ji osmahneme na másle, hned odstavíme a vmícháme do ní jemně nasekanou petrželku. Cibulovou směsí potřeme vnitřky ryb a spíchneme je jehlou nebo párátky. Povrch ryb lehce opepříme a obalíme je v mouce, kterou můžeme vylepšil paprikou nebo grilovacím kořením. Pstruhy pečeme buï na pekáči v troubě nebo grilujeme, můžeme je i osmažit na pánvi.

Poznámka: stejně můžeme připravovat i jiné sladkovodní ryby, větším prořízneme do kůže zářezy až ke kosti a vkládáme do nich plátky anglické slaniny.