Treska se zeleninou |
Napsal uživatel Jupík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:31 |
Suroviny600 g filé z tresky800 ml rybího vývaru (může být z kostky) 12 menších mrkví 1 salátová okurka 1 lžíce másla 20 ml bílého vína sůl pepř 4 snítky kopru PostupOkurku oloupeme a podélně rozpůlíme. Zbavíme ji jader a nakrájíme jí na tenké plátky.Mrkev očistíme, omyjeme, ale necháme jí asi 2 cm natě. V kastrole rozehřejeme máslo a podusíme na něm okurku. Filé omyjeme a osušíme a společně s mrkví v celku přidáme k podušené okurce. Necháme asi 7 minut bez pokličky vařit na mírném ohni. Rybí vývar smícháme s bílým vínem, rybu se zeleninou jím podlijeme a dusíme 5 minut. Kopr propláchneme, vyklepeme z něj vodu a nasekáme najemno. Tresku se zeleninou upravíme na talíře, posypeme koprem. Podáváme s pečenými nebo vařenými bramborami. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |