Pstruh na zelenině |
Napsal uživatel Katka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny(pro 4 osoby)4 filety ze pstruha po 80 g 90 g perličkových krup nebo dlouhozrnné rýže 500 ml zeleninového vývaru 200 g květáku 200 g brokolice 2 papriky špetka mletého kmínu 1 lžíce másla sůl, pepř PostupKrupky vsypeme do síta, propláchneme a necháme okapat. Pak je dáme do vývaru a vaříme 25 minut. Květák a brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky. Papriky omyjeme, očistíme, zbavíme semeníku a nakrájíme na kostičky, Všechnu zeleninu přidáme ke krupkám. Osolíme, opepříme a vaříme dalších 10 minut. Filety ze pstruha omyjeme, osušíme, osolíme a slabě pokmínujeme. Na pánvi rozehřejeme máslo a pstruha na něm opékáme z každé strany asi 5 minut. Krupky a rybu rozdělíme na talíře a hned podáváme.Na osobu: energetická hodnota 250 kcal, bílkoviny 20 g, tuky 9 g, sacharidy 21 g |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |