Špenátové lazaně s lososem |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:31 |
Suroviny500 g lososa400 g lazaní 6 lžic sójové omáčky 1 stroužek česneku 50 g másla 70 g hladké mouky 1 l mléka 400 g mraženého špenátu strouhaná mozarella sůl pepř muškátový květ PostupLososa nakrájíme podélně na tři až čtyři plátky a necháme asi hodinu marinovat v sójové omáčce smíchané s prolisovaným česnekem.Z másla, mouky a mléka připravíme bešamel a ochutíme jej pepřem, muškátem a solí. Troubu předehřejeme na 200 °C. Do většího hrnce dáme 2 litry vody, osolíme a přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme lazaně a během asi 5 minut je předvaříme. Zapékací mísu vymažeme a střídavě do ní pokládáme ve vrstvách lazaně, špenát a lososa. Každou vrstvu zalijeme trochou bešamelu. Jako poslední vrstvu dáváme lazaně, zalijeme bešamelem a na závěr posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme asi 20 minut. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |