Pečený kapr s nádivkou |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny1 velký kaprgrilovací koření 2 vejce máslo (nebo olej) 2 rohlíky žampióny 1 cibule hrášek oříšky (libovolné) uzenina případně petrželka a zelenina podle chuti česnek kmín sůl PostupVykuchaného kapra dobře omyjeme a osušíme. Smícháme sůl s oloupaným a prolisovaným česnekem a kmínem, touto směsí kapra potřeme napovrch i uvnitř a necháme ho tak přes noc odpočinout. Žloutky vyšleháme s troškou másla, solí a oloupaným prolisovaným česnekem, přidáme nadrcené nebo nastrouhané ořechy, očištěné a pokrájené houby, hrášek, na kostičky nakrájenou uzeninu, cibuli a rohlíky, případně posekanou petrželku a očištěnou nadrobno nakrájenou zeleninu. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme do směsi. Kapra znovu opláchneme, naplníme připravenou nádivkou a zašijeme. Posypeme ho grilovacím kořením, pokapeme rozpuštěným máslem a asi hodinu pečeme v troubě dokřupava. Kapra servírujeme celého na tácu obloženého ovocem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |