Medailonky z divočáka |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21 |
Suroviny600 g hřbetu z divočáka bez kosti100 g šunky olej Marináda: 1 dl oleje sůl mletý černý pepř chilli koření tymián čerstvý rozmarýn 2 lžíce koňaku Opečená rajčata: 2 rajčata sůl mletý pepř provensálské koření 3 lžíce hladké mouky 1 vejce 0,5 dl bílého vína 3 lžíce strouhaného sýra olej PostupMaso opláchneme, odblaníme, nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, vložíme do mísy, zalijeme marinádou a na chladném místě necháme několik hodin marinovat. Na rozehřátím roštu grilujeme po dobu 5 minut z každé strany. Na troše oleje osmažíme šunku nakrájenou na nudličky. Medailonky podáváme posypané šunkou a s opečenými rajčaty.Marináda: Olej smícháme se solí, pepřem a chilli kořením, tymiánem, nasekaným rozmarýnem a koňakem. Opečená rajčata: Rajčata nakrájíme na kolečka, osolíme, opepříme a posypeme provensálským kořením. Z mouky, vejce, vína a sýra vypracujeme husté těstíčko, rajčata v něm namočíme a na rozehřátím oleji smažíme z obou stran. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |