Paštika ze zajíce |
Napsal uživatel Jupík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny1 zaječí předek160 g cibule 80 g oleje 250 g vepřového bůčku 150 g jater poergamen nebo alobal 200 g slaniny 1 vejce 50 ml smetany 20 g másla 1 lžíce koňaku sůl paštikové koření (viz Různé - Ostatní) PostupZaječí maso dusíme s polovinou cibule, vykostíme a společně s vepřovým masem, s 1/3 slaniny a s játry dvakrát umeleme. Přidáme vejce, strouhanou zbývající cibuli, smetanu, rozpuštěné máslo, sůl, koňak a podle chuti paštikové koření. Formu vyložíme plátky slaniny a naplníme připravenou směsí, kterou ve vrstvách proložíme pruhy zbylé slaniny - tím vznikne při krájení v paštice mozaika. Přikryjeme pergamenovým papírem nebo alobalem a ve vodní lázni asi hodinu v troubě vaříme.Podáváme s rohlíky nebo s jemným sýrovým pečivem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |