Srnčí pečeně přírodní |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny600 g hřbetu nebo masa z kýty60 g sleniny sůl 50 g másla 1/2 cibule 2 celé pepře 2 bobule jalovce 10 g hladké mouky PostupMaso ze hřbetu nebo z kýty otřeme vlhkou utěrkou a slaninou protýkáme po vlákně. Mírně osolíme a celý hřbet potřeme na pekáčku rozehřátým máslem. Necháme asi den odležet v chladné místnosti. Při přípravě máslo seškrábneme, na kastrole rozpustíme, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, osmahneme dorůžova a přidáme odleželé maso, které opečeme z obou stran. Mírně podlijeme vodou, přidáme koření a nejdříve dusíme přikryté. Dopékáme odkryté v troubě dozlatova. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme a po rozředění vodou dobře provaříme. Šťávu procedíme a podáváme s nakrájenými plátky srnčí kýty s knedlíky nebo s bramborovými kroketami. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |