Srnčí paštika |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny1 kg srnčího masa z pleckasůl, pepř 80 g cibule 1 stroužek česneku 1 bobkový list paštikové koření (viz Různé - Ostatní) případně koňak špetka tymiánu omáčka tabasco špetka mletého nového koření 250 g slaniny 200 g slaniny na vyložení formy 100 g žampiónů 150 g syrových srnčích (nebo jiných) jater 100 g uzeného jazyka nebo salámu pergamen PostupSrnčí odblaněného masa nakrájíme na špalíčky, vložíme do porcelánové misky, osolíme a opepříme. Promícháme s na kolečka nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, rozemnutým tymiánem, bobkovým listem, tabascem, novým kořením a paštikovým kořením. Můžeme ještě pokapat koňakem a necháme proležet v chladu 1-2 dny. 150 g slaniny osmažíme a po vychladnutí 3x umeleme s naloženým masem nebo po částech rozmixujeme. Paštikovou formu vyložíme tenkými plátky slaniny. Na dno dáme vrstvu nakrájených jater, na hranolky nakrájenou slaninu a plátky uzeného jazyka nebo salámu. Naneseme část paštiky. Vrstvy takto střídáme až do 2/3 formy. Povrch zakryjeme plátky slaniny a paštiku dobře přikrytou pergamenovým papírem vaříme ve vodní lázni. Délka varu se řídí výškou vrstvy, je to asi 1,5-2 hodiny. Paštiku krájíme po odložení v chladničce. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |