Kančí plecko na pivu |
Napsal uživatel Radka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny1 kg kančího plecka200 ml černého piva 100 ml červeného vína 100 g slaniny 2 cibule 200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer) 2 hřebíčky 6 kuliček jalovce 1 bobkový list 10 kuliček pepře 6 kuliček nového koření špetka tymiánu 1 lžíce citrónové šťávy 2 kostky cukru sůl, mletý pepř chlebová strouhanka troška tuku PostupMaso prošpikujeme proužky slaniny. Kořenovou zeleninu a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme s pivem, kořením, citrónovou šťávou. Z cukru připravíme karamel a přimícháme ho do směsi. Do takto připravené marinády vložíme maso asi na 5 dní. Pak přidáme 120 ml vody červené víno a vše vaříme, dokud maso není měkké. Hotové maso vyjmeme, necháme vychladnout a naporcujeme. Vývar slijeme, vložíme zpátky zeleninu a rozmixujeme. Podle chuti osolíme, opepříme a případně dochutíme citrónovou šťávou a cukrem. Na tuku osmažíme chlebovou strouhanku a podle potřeby jí zahustíme omáčku.Příloha: knedlíky |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |