Guláš ze zajíce PDF Tisk
( 4 - user rating )
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25

Suroviny

Maso ze zadních nebo předních kýtek zajíce
sůl
80 g slaniny
1 cibule
sladká mletá paprika
pepř
kmín
majoránka
česnek
vývar z kostí
200 g hladké mouky
1/16 l červeného vína

Postup

Maso otřeme vlhkou utěrkou, vykostíme. nakrájíme na kostky, osolíme a na slanině s cibulí opečeme. Okořeníme paprmkou, pepřem, kmínem, majoránkou a prolisovaným česnekem, zalijeme trochou vývaru a pod pokličkou dusíme doměkka. Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a dobře provaříme. Do hotového guláše přidáme červené víno.
Podáváme s bramborami, rýží, těstovinami nebo s bramborovým knedlíkem.