Ananasový dort |
Napsal uživatel Katka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:31 |
Suroviny5 vajec150 g cukru špetka soli 100 g hladké mouky 2 lžíce škrobové moučky 60 g strouhaného kokosu NÁPLÒ: 1 ananasový kompot 2 lžíce bílého rumu 1 malá sklenice koktejlových višní 500 g smetany ke šlehání 2 balení ztužovače šlehačky 1 vanilkový cukr 1 lžíce moučkového cukru NA OZDOBU: 5 lžic kokosu bílé čokoládové hoblinky PostupOddělíme bílky od žloutků a bílky se solí ušleháme v tuhý sníh. Žloutky, cukr, 3 lžíce vlažné vody ušleháme do světlého hustě napěněného krému, do kterého prosijeme mouku se škrobovou moučkou. Přisypeme strouhaný kokos a přidáme sníh z bílků. Vše opatrně promícháme vařečkou. Troubu předehřejeme na 180 °C.Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a naplníme těstem. Pečeme asi 30 minut. Korpus po upečení necháme vychladnout a vychladlý korpus dvakrát prořízneme. Slijeme ananasový kompot, šťávu si zachytíme. Všechny tři pláty pokapeme touto šťávou a rumem. Koktejlové višně pokrájíme. Smetanu ušleháme se ztužovaček, vanilkovým a moučkovým cukrem. Asi polovinu šlehačky si dáme stranou, zbytek smícháme s višněmi a s kousky ananasu. Dva pláty korpusu potřeme šlehačkou s ovocem. Všechny pláty korpusu položíme na sebe. Celý dort potřeme zbylou šlehačkou. Okraj dortu posypeme strouhaným kokosem a povrch dortu ozdobíme ananasem, višněmi a čokoládovými hoblinkami. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |