Dortový korpus |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21 |
SurovinyRozpis je pro dvě velikosti dortu, množství pro menší jsou uvedena v závorkách4 žloutky (3 žloutky) 260 g polohrubé mouky (200 g) 260 g moučkového cukru (200 g) 12 lžic vody (9 lžic) 4 bílky (3 bílky) špetku prášku do pečiva PostupŽloutky utřeme s cukrem, do nich vmícháme střídavě mouku s práškem do pečiva a vodu. Nakonec ušleháme z bílků pevný sníh a opatrně ho vmícháme do těsta.Pečeme ve vyhřáté troubě na 200.C, korpus je hotový, když se těsto nelepí na špejli (uprostřed formy). Po vychladnutí korpus vyklopíme, nití rozřízneme na polovinu nebo na 3 kruhy a plníme, naplněný dort potřeme polevou, krémem a zdobíme podle fantazie. Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |