Mocca (kávový) dort |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30 |
Suroviny6 vajec250 g pískového cukru 150 g polohrubé mouky 10 zrnek kávy (jemně namleté) tuk a mouka na vymazání a vysypání formy KRÉM: 200 g másla 2 žloutky 1 vanilkový cukr 150 g pískového cukru silný odvar ze 3 lžiček kávy PostupUtřeme žloutky s cukrem do pěny. Poté přidáme mouku, kterou jsme smíchali s jemně namletou kávou. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 45 minut.Mezitím si připravíme krém: vyšleháme máslo se žloutky, vanilkovým cukrem, pískovým cukrem a odvarem z kávy. Upečený korpus dvakrát podélně prořízneme a potřeme připraveným krémem. Krém natřeme i po obvodu dortu a ozdobíme jím i povrch dortu. Necháme ztuhnout a můžeme podávat. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |