Kuřecí stehna v rumové marinádě |
Napsal uživatel Katka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny8-12 kuřecích stehen2 zelené papriky 200 ml rumu hladká mouka 1-2 vejce asi 80 g kokosouvé moučky 200 ml smetany 2 lžíce kečupu 1 citrón šťáva z 1/2 citrónu 1 cibule 2 stroužky česneku 1 feferonka sůl olej na smažení PostupOčištěnou zeleninu nakrájíme, spolu se stehny dáme do mísy, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, zalijeme rumem a necháme přes noc marinovat. Druhý den dáme stehna odkapat, pak je protáhneme hladkou moukou, rozšlehaným vejcem a obalíme v kokosové moučce. Pomalu je smažíme ve vštší vrstvě horkého oleje nebo fritujeme. Zeleninu s rumovým nálevem asi 10 minut na mírném ohni povaříme, pak zchladlou rozmixujeme a dáme zpět do kastrolu. Přilijeme smetanu a ještě asi 5 minut povaříme. Odstavíme z ohně a zašleháme kečup.Stehna na talíři obložíme plátky citrónu a namáčíme do husté omáčky. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |