Zapečené těstoviny s drůbežím masem |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:31 |
Suroviny500 g vařeného drůbežího masa250 g těstovin (mušle) 1 l masového vývaru 300 g mražené zeleniny 200 g smetany 3 vejce 100 g strouhaného sýra sůl pepř PostupVývar přivedeme k varu a těstoviny v něm uvaříme podle návodu. Poté je slijeme, prudce ochladíme ve studené vodě a odstavíme stranou.Drůbeží maso nakrájíme na menší kousky. Zmrazenou zeleninu necháme rozmrazit (je možné použít i již vařenou zeleninu). Troubu předehřejeme na 200 °C. Zapékací mísu dobře vymastíme a po vrstvách do ní vkládáme těstoviny, maso a zeleninu. Jako poslední vrstvu dáváme těstoviny. Vejce rozšleháme se smetanou, trošku osolíme, opepříme. Rozšlehané vejce nalijeme na těstoviny v míse a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme asi 30 minut, až se sýr rozpustí a vytvoří zlatavou kůrku na povrchu. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |