Kuřecí prsíčka na kari |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny(pro 4 osoby)4 kuřecí prsíčka 2 cibule 1 červená paprika 1 zelená paprika 4 lžíce másla 150 g dlouhozrnné rýže 1 l kuřecího vývaru 100 g vařené šunky 2 lžíce hladké mouky 1 lžíce kari 1/8 l smetany sůl, pepř PostupCibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky rozkrojíme na čtvrtky, odstraníme jádřinec a nařežeme na nudličky. Lžíci cibule podusíme na 1 lžíci másla dozlatova, přidáme rýži a orestujeme. Zalijeme 3/4 l horkého vývaru a přikryté 20 minut dusíme. Šunku nakrájíme na kostičky a přidáme k rýži. Zbývající cibuli podusíme na 2 lžících másla. Vmícháme mouku a kari, zalijeme zbývajícím vývarem a vaříme do zhoustnutí. Pak přidáme papriku a smetanu a vaříme ještě 2 minuty. 1 lžíci másla rozpustíme při střední teplotě a opečeme na něm kuřecí prsíčka 5 minut po každé straně. Osolíme a opepříme. Zalijeme omáčkou a necháme krátce odležet.Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |