Kuře na paprice |
Napsal uživatel Captain Cook |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny1 kuře50 g slaniny nebo másla 30 g cibule 20 g hladké mouky 1/8 l kyselé smetany mletá paprika sůl 1 rajče případně nové koření PostupKuře očistíme, omyjeme a naporcujeme na dílky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a dáme zpěnit na máslo nebo na slaninu a zaprášíme ji paprikou. Na cibuli dáme dusit kousky kuřete a podle potřeby mírně podlijeme. Můžeme přidat i několik kuliček nového koření pro vůni a pro výraznější chuť rajče. Měkké kuře vyjmeme. Ve smetaně dohladka rozmícháme mouku a směsí zalijeme omáčku. Necháme ji povařit a podáváme s houskovým knedlíkem ke kuřeti. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |