Kuřecí prsa v bílé omáčce |
Napsal uživatel Jupík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny(pro 4 osoby)4 kuřecí prsa 400 g kedluben 150 g másla 1 cibulka 2 šalotky 150 ml bílého vína 200 ml 33% smetany 100 g pórku 50 ml kuřecího vývaru kmín bílý pepř olej sůl PostupKedlubky očistíme a nakrájíme na špalíčky. Na polovině másla zpěníme na kostičky nasekanou očištěnou cibulku, přidáme kedlubny, očištěný pórek rozkrájený na kostky, kmín a rychle orestujeme. Podlijeme kuřecím vývarem a dusíme, dokud nejsou kedlubny měkké. Nakonec osolíme a opepříme. Na druhé polovině másla zpěníme očištěnou pokrájenou šalotku, zalijeme vínem a vaříme, dokud nemá tekutina konzistenci sirupu. Zalijeme smetanou a necháme přejít varem. Osolíme a ručním mixérem rozmixujeme dohladka. Kuřecí prsa osolíme, opepříme, orestujeme na oleji a krátce dopečeme v troubě. Na talíř dáme dušené kedlubny, na ně položíme kuřecí prsa a přelijeme omáčkou z bílého vína. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |