Kuře a la bažant |
Napsal uživatel Veronika |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30 |
Suroviny1 větší kuře50 g slaniny 1 lžíce másla 2 lžíce oleje 1 cibule 1 stroužek česneku sůl, pepř 3 kuličky jalovce 3 kuličky nového koření 1 lžíce hladké mouky 250 ml vývaru z masoxu PostupKuře očistíme, naporcujeme, osolíme. Slaninu nakrájíme na proužky a částí kuře prošpikujeme. Máslo s olejem rozehřejeme a opečeme na něm maso po obou stranách. Pak ho vyjmeme a do výpeku dáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, zbytek slaniny a oloupaný česnek nakrájený na plátky. Přidáme koření, vše lehce osmahneme, podlijeme vývarem a přidáme maso. Pečeme v troubě dočervena, při pečení ho občas obracíme a poléváme výpekem. Hotové maso vyjmeme, z výpeku odstraníme koření a šťávu vydusíme na plotně na tuk. Vmícháme mouku, osmahneme, zalijeme ji vodou podle potřeby a povaříme.Kuře podáváme obložené zeleninou, olivami, brusinkami, hroznovým vínem nebo zavařenými houbami. Příloha: rýže, vařené brambory. Omáčku podáváme zvlášť. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |