Karbanátky zapečené s brambory PDF Tisk
( 5 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20

Suroviny

600 g mletého vepřového masa
1 cibule
sůl
mletý černý pepř
kmín
mletá červená paprika
2 lžíce ostrého kečupu
1 lžíce hořčice
olej
1 kg brambor
50 g másla
1,5 dl mléka
100 g tvrdého sýra

na bešamel:
30 g másla
2 lžíce hladké mouky
2,5 dl mléka
sůl
mletý bílý pepř
200 g žampionů

Postup

Do masa přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, kmín, mletou papriku, kečup, hořčici a dobře vypracujeme. Podle potřeby přidáme trochu vody. Z masové hmoty vytvarujeme karbanátky a z obou stran osmažíme na oleji. Brambory zbavíme slupky, doměkka uvaříme v osolené vodě a scedíme. Máslo a mléko převaříme, vlijeme do brambor a vypracujeme hladkou kaši. Rozetřeme ji na dno pekáče obložíme karbanátky, zalijeme bešamelem, posypeme strouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě zapečeme.
Bešamel: Z másla a mouky vytvoříme světlou jíšku, zalijeme mlékem, osolíme, opepříme a vaříme asi 15 minut. V polovině vaření přidáme očištěné a nakrájené houby.