Karbanátky zapečené s brambory |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20 |
Suroviny600 g mletého vepřového masa1 cibule sůl mletý černý pepř kmín mletá červená paprika 2 lžíce ostrého kečupu 1 lžíce hořčice olej 1 kg brambor 50 g másla 1,5 dl mléka 100 g tvrdého sýra na bešamel: 30 g másla 2 lžíce hladké mouky 2,5 dl mléka sůl mletý bílý pepř 200 g žampionů PostupDo masa přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, kmín, mletou papriku, kečup, hořčici a dobře vypracujeme. Podle potřeby přidáme trochu vody. Z masové hmoty vytvarujeme karbanátky a z obou stran osmažíme na oleji. Brambory zbavíme slupky, doměkka uvaříme v osolené vodě a scedíme. Máslo a mléko převaříme, vlijeme do brambor a vypracujeme hladkou kaši. Rozetřeme ji na dno pekáče obložíme karbanátky, zalijeme bešamelem, posypeme strouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě zapečeme.Bešamel: Z másla a mouky vytvoříme světlou jíšku, zalijeme mlékem, osolíme, opepříme a vaříme asi 15 minut. V polovině vaření přidáme očištěné a nakrájené houby. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |