Napsal uživatel Katka
|
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28 |
Suroviny1 králičí zadek
100 g slaniny
200 g hub
2 cibule
100 g másla
5 stroužků česneku
150 ml světlého piva
100 ml bílého vína
mletý kmín
1 lžička Solamylu
sůl, pepř
PostupMaso očistíme, prošpikujeme proužky slaniny, opepříme a okmínujeme. Česnek oloupeme, utřeme se solí a touto pastou potřeme králíka. Zbývající slaninu nakrájíme na kostičky a rozpečeme ji. Přidáme 2 lžíce másla, oloupanou a proužky nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Vložíme králíka, podlijeme ho polovinou piva a pečeme v troubě do poloměkka. Občas ho přeléváme výpekem a zbývajícím pivem. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. K masu je přidáme před dopečením. Měkké maso vyndáme a do výpeku přilijeme víno a Solamyl, zamícháme a povaříme do zhoustnutí.
Příloha: bramborové knedlíky |