Recepty z ryb - Ryby


Špenátové lazaně s lososem PDF Tisk
( 9 - user rating )
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:31

Suroviny

500 g lososa
400 g lazaní
6 lžic sójové omáčky
1 stroužek česneku
50 g másla
70 g hladké mouky
1 l mléka
400 g mraženého špenátu
strouhaná mozarella
sůl
pepř
muškátový květ

Postup

Lososa nakrájíme podélně na tři až čtyři plátky a necháme asi hodinu marinovat v sójové omáčce smíchané s prolisovaným česnekem.

Z másla, mouky a mléka připravíme bešamel a ochutíme jej pepřem, muškátem a solí. Troubu předehřejeme na 200 °C. Do většího hrnce dáme 2 litry vody, osolíme a přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme lazaně a během asi 5 minut je předvaříme.

Zapékací mísu vymažeme a střídavě do ní pokládáme ve vrstvách lazaně, špenát a lososa. Každou vrstvu zalijeme trochou bešamelu. Jako poslední vrstvu dáváme lazaně, zalijeme bešamelem a na závěr posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme asi 20 minut.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 1 z 32