Napsal uživatel Pája
|
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30 |
SurovinyKousek hovězího masitého žebra
asi 100g mražené zeleniny
kousek cibule v celku
stroužek česneku
sůl
vlasové nudle
Na knedlíčky:
200g droždi
jemně nakrájená /nebo nastrouhaná/ cibule
lžíce másla
l vejce
sůl
ml. pepř
strouhanka podle potřeby
špetka muškát. květu
PostupDo studené vody vložíme maso, přidáme kousek cibule a stroužek česneku, přivedeme k varu, osolíme a vaříme do změknutí. Na másle zpěníme nakrájenou cibulku dorůžova, pak přidáme rozdrobené droždí a mícháme, až se droždí rozpustí. Pak sundáme z ohně, přidáme koření, necháme vychladnout. Do studeného vmícháme vejce a tolik strouhanky, abychom mohli tvarovat malinké knedlíčky /když chceme udělat jen nočky, uděláme hmotu trochu řidší a přes nočkový cedník protřeme do vařící přecezené polévky/. Mezitím máme maso měkké, tak vývar přecedíme do nového hrnce, přidáme mraženou zeleninu, chvíli povaříme, zavaříme knedlíčky nebo nočky. Když vyplavou, přidáme hrst vlasových nudlí a zároveň vařené nakrájené maso. Polévku dochutíme - maggi, Podravka, sůl. Po vložení nudlí vaříme ještě asi 10 min. Na závěr přidáme nasekanou petrželku, už nevaříme. |