Pomazánka z hovězího masa - hašé |
Napsal uživatel Jupík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20 |
Suroviny350 g v polévce vyvařeného masa30 g másla 1 malá cibule 1 stroužek česneku hladká mouka na zaprášení cibule na ozdobení případně vejce podle počtu krajíců chleba pepř, sůl PostupVařené maso umeleme 2x na masovém strojku. Při druhém mletí zákápneme každou dávku vývarem z masa. Maso při mletí nasákne a není tak suché. Rozpustíme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibuli, utřený česnek a vše trochu podusíme. Zaprášíme slabě moukou, zasmažíme, podlijeme a povaříme. Do tohoto základu dáme mleté maso, osolíme je a opepříme, dobře promícháme a asi 8 minut dusíme.Mažeme na chléb, zdobíme syrovou cibulí. Tip: pro větší jedlíky můžeme na každý krajíc s pomazánkou dát ještě sázená vejce. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |