Pomazánka z hovězího masa - hašé PDF Tisk
( 3 - user rating )
Napsal uživatel Jupík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20

Suroviny

350 g v polévce vyvařeného masa
30 g másla
1 malá cibule
1 stroužek česneku
hladká mouka na zaprášení
cibule na ozdobení
případně vejce podle počtu krajíců chleba
pepř, sůl

Postup

Vařené maso umeleme 2x na masovém strojku. Při druhém mletí zákápneme každou dávku vývarem z masa. Maso při mletí nasákne a není tak suché. Rozpustíme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibuli, utřený česnek a vše trochu podusíme. Zaprášíme slabě moukou, zasmažíme, podlijeme a povaříme. Do tohoto základu dáme mleté maso, osolíme je a opepříme, dobře promícháme a asi 8 minut dusíme.
Mažeme na chléb, zdobíme syrovou cibulí.
Tip: pro větší jedlíky můžeme na každý krajíc s pomazánkou dát ještě sázená vejce.