Napsal uživatel Katka
|
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21 |
Suroviny250 g hrubé mouky
1 celé vejce
1 rohlík
1/4 lžičky soli
1 kávová llžička prášku do pečiva (rovná)
1/8 l vody nebo mléka
PostupNa vál dáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, uděláme v ní důlek, do kterého dáme vejce a tekutinu, posolíme a vypracujeme těsto. Rohlík nakrájíme na kostičky a vmícháme do těsta. Z těsta upravíme knedlíky, dáváme je do vroucí vody, vařečkou jimi občas míchneme, aby se nepřilepily ke dnu, dokud nevyplavou, vaříme podle průměru asi 15 - 20 minut. Na zkoušku jeden knedlík vylovíme a nití přepůlíme, pokud není dovařený, dáme jej ještě na chvíli zpět a dovaříme. Po vyjmutí z vody knedlíky buï hned nakrájíme, nebo propícháme vidličkou.
Poznámka: Knedlíky můžeme vařit i v páře, nerozvaří se.
|