Špekové knedlíky se zelím |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25 |
Suroviny900 g brambor180 g slaniny 300 g housek 60 g másla 3 žloutky 120 g hrubé mouky PostupSlaninu nakrájíme na kostičky a dáme vysmažit s houskou také nakrájenou na kostičky. Necháme vychladnout. Brambory oloupeme, uvaříme, slijeme vodu a necháme vychladnout. Do mísy dáme máslo po postupně do něj důkladně zatřeme žloutky. Přidáme brambory, mouku, sůl, housku a vypracujeme těsto. Z něj děláme knedlíky, které zavařujeme do vařící slané vody. Vaříme podle velikosti 5-8 minut.Podáváme se zelím nebo salátem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |