Zapečené broskve PDF Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20

Suroviny

4 zralé broskve
2 lžíce mandlového likéru Amaretto
1 vejce
100 g surové marcipánové hmoty
4 lžíce moučkového cukru
1 lžíce citronové ěťávy
40 g strouhaného kokosu

Postup

B roskve rozpůlíme a vypeckujeme. Rozložíme je do zapékací nádoby řeznou plochou nahoru. Dužinu
několikrát napíchneme vidličkou a pokapeme likérem. Oddělíme žloutek od bílku, z bílku ušleháme
pevný sníh. Žloutek utřeme s rozdrobeným marcipánem, moučkovým cukrem a citronovou šťávou.
Vmícháme strouhaný kokos a sníh. Rozdělíme na broskve. Pečeme na střední liště 15 - 20 minut.