Zapečené broskve |
Napsal uživatel Pája |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20 |
Suroviny4 zralé broskve2 lžíce mandlového likéru Amaretto 1 vejce 100 g surové marcipánové hmoty 4 lžíce moučkového cukru 1 lžíce citronové ěťávy 40 g strouhaného kokosu PostupB roskve rozpůlíme a vypeckujeme. Rozložíme je do zapékací nádoby řeznou plochou nahoru. Dužinuněkolikrát napíchneme vidličkou a pokapeme likérem. Oddělíme žloutek od bílku, z bílku ušleháme pevný sníh. Žloutek utřeme s rozdrobeným marcipánem, moučkovým cukrem a citronovou šťávou. Vmícháme strouhaný kokos a sníh. Rozdělíme na broskve. Pečeme na střední liště 15 - 20 minut. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |