Medová zmrzlina Semifredo |
Napsal uživatel Radka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20 |
Suroviny300 ml ušlehané šlehačky100 ml tekutého medu 1 vejce 4 žloutky (nejlépe sytě oranžové) oříšky na ozdobení PostupDáme vařit vodu v rendlíku, na něj dáme místu s vejcem a žloutky a za stálého míchání (i ručním mixérem) šleháme do pěny. Nevaříme, aby se žloutky nesdrcly, jen prohříváme. Když vznikne žlutá pěna, odstavíme z ohně a vmícháme vejce a med do šlehačky.Potravinářskou fólií vyložíme formu na chléb (nebo srnčí hřbet) a nalijeme do ní hmotu. Potravinářskou fólií ji přikryjeme a dáme zmrazit asi na 2 hodiny. Podáváme pokropené medem a posypané opraženými oříšky |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |