Madridská pánev |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20 |
Suroviny2 cibule150 g šunky 250 g hovězího masa 3 lžíce oleje 2 lžíce červené papriky 1,5 lžičky soli mletý černý pepř 1 sušená feferonka 125 ml červeného vína 2 brambory 2 lžičky cukru PostupCibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Maso nakrájíme na centimetrové kostky, šunku na čtverečky. Na pánvi s vysokým okrajem nebo v pekáči ohřejeme olej. Do horkého oleje dáme cibuli, šunku, maso a za stálého míchání opékáme 5 minut. Okořeníme červenou paprikou, solí a pepřem. Přidáme podélně nařezanou feferonku, zalijeme vínem. Přikryté dusíme na minimu asi 40 minut. Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme je na malé kostky. Spolu s cukrem zamícháme do masa, na minimu vaříme odkryté ještě 15 minut. Feferonku z pánve vyjmeme.Podáváme s bílým pečivem nebo bramborami, zapíjíme červeným vínem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |