Svíčková na červeném víně |
Napsal uživatel Kuchtík Jan |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20 |
Suroviny1 pórek2 karotky 100 g celeru 1 cibule 4 plátky svíčkové po 150 g sůl mletý černý pepř mletá červená paprika 5 - 6 lžic oleje 1 lžička hladké mouky 125 ml masového vývaru (instant) nebo vody půl skleničky červeného vína PostupPórek nakrájíme na nudličky a necháme okapat na sítu. Karotku oloupeme a nakrájíme na hranolky. Celer oloupeme a nakrájíme na hranolky. Cibuli očistíme a nakrájíme na osminky. Svíčkovou opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a posypeme červenou paprikou. Na pánvi ohřejeme 2 lžíce oleje, přidáme zeleninu a podusíme. Zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme vývarem, který jsme připravili podle návodu na obalu. Podle potřeby osolíme, opepříme, přikryjeme a dusíme 15 minut. Mezitím na druhé pánvi rozpálíme zbylý olej, řízky na něm z každé strany osmažíme. Vypečený tuk rozředíme červeným vínem a spolu s masem ho přidáme k zelenině.Doporučujeme podávat s vařenými brambory omaštěnými máslem a posypané petrželovou natí, zapíjet červeným vínem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |