Tvarohové knedlíky |
Napsal uživatel Radka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20 |
Suroviny1/4 kg plnotučného tvarohu1 celé vejce 3 lžíce hrubé mouky (1 lžíce strouhanky) trochu soli PostupVšechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Necháme ho nejméně jednu hodinu odpočinout, pak z něj nakrájíme stejné kousky, do kterých v tenké vrstvě zabalíme ovoce podle chuti. Dáváme do vroucí vody, opatrně zamícháme, aby se nepřilepily ke dnu a vaříme 5-8 minut podle velikosti (musí vyplavat na povrch). Na talíři posypeme strouhaným tvrdým tvarohem, moučkovým cukrem a rozpuštěným máslem, případně ušlehanou šlehačkou.Varianty: posypeme umletým mákem nebo polijeme medem a ozdobíme šlehačkou, případně sypeme opraženou strouhanou nebo strouhaným perníkem a cukrem, polijeme máslem. Poznámka: pokud se nám nechce ovoce do těsta balit, vytvoříme jen malé kuličky, které uvaříme, asi po 10 minutách rozkrojením 1 knedlíku zkontrolujeme, zda jsou uvařené. Ovoce dáme ke knedlíkům a doplníme tvarohem nebo jinými surovinami podle chuti. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |