Langoše z brambor |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20 |
Suroviny(pro 4 osoby)600 g hladké mouky 200 g brambor uvařených ve slupce 400 ml mléka 30 g droždí sůl česnek 100 g strouhaného sýra kečup tuk na smažení PostupDroždí rozdrobíme do vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Brambory oloupeme a nastrouháme. Do mísy prosejeme mouku, přidáme nastrouhané brambory, sůl, kvásek a mléko. Vypracujeme hladké těsto a necháme je asi půl hodiny kynout. Na pomoučněné desce z těsta tvarujeme placky. Necháme je opět vykynout a osmažíme na rozpáleném tuku (je možné ve fritéze). Hotové langoše potřeme prolisovaným česnekem utřeným s trochou soli, posypeme nastrouhaným sýrem a podle chuti polijeme kečupem. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |