Bramborový salát se sýrem |
![]() |
![]() |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23 |
Suroviny(pro 4 osoby)750 g brambor 4 lžičky olivového oleje 1-2 lžičky fenyklu 2 stroužky česneku 1 cibule nahrubo umletý pepř sůl 4 lžíce bílého vinného octa 200 g cherry rajčátek 1/2 hlávky salátu 4 malé kulaté kozí sýry (lze nahradit goudou nebo jadelem - v tom případě méně solíme) PostupBrambory uvaříme ve slupce asi 20 minut, scedíme a necháme vychladnout. Pak je oloupeme a rozkrájíme. V pánvi rozehřejeme olej a na něm opékáme brambory s fenyklem ze všech stran na prudkém ohni asi 5 minut. Oloupeme česnek a cibuli, nadrobno je nakrájíme, vmícháme do brambor a dál opékáme. Osolíme, opepříme a zalijeme vinným octem. Pak vše přendáme do mísy a necháme vychladnout. Rajčátka omyjeme a rozpůlíme, salát opereme a roztrháme na malé kousky. Sýry rozčtvrtíme nebo nakrájíme na malé kousky a vše promícháme. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |