Italský salát s rybami |
Napsal uživatel Zuzka |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21 |
Suroviny1 hlávkový salát200 g plátků ze sleïů v pikantním nálevu 100 g černých oliv 4 rajčata 2 natvrdo uvařená vejce 8 chilli papriček v sladkokyselém nálevu pažitka Zálivka: 5 lžic olivového oleje 4 lžíce bílého vinného octa šťáva z 1 citronu sůl mletý bílý pepř 1 lžička cukru PostupSalát rozebereme na listy, opláchneme, natrháme na menší kousky a necháme okapat. Sledě podélně rozřežeme na pásy silné 2 cm, zavineme a propíchneme párátkem. Salát vložíme do mísy, obložíme rybou, olivami, rajčaty a vejci nakrájenými na osminky, papričkami a pokapeme zálivkou. Na hodinu dáme na chladné místo. Salát podáváme posypaný nasekanou pažitkou.Zálivka: Rozšleháme olej, ocet, citronovou šťávu, sůl, pepř a cukr. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |