Vánoční bramborový salát |
Napsal uživatel Janina |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21 |
Surovinybramboryokurky ve sladkokyselém nálevu měkký salám (nejlépe šunkový) vařené vejce cibule cihla plnotučná hořčice pepř, sůl mrkev petržel celer sterilovaný hrášek majonéza (majolka) PostupBrambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na hranolky (můžeme použít kulatý kráječ), zeleninu povařit doměkka ve slané vodě. Zeleninu, salám, okurky, vajíčka uvařená natvrdo a cihlu nakrájíme na malé kousky, přidáme hrášek a vše smícháme. Přidáme hořčici podle chuti, opepříme, osolíme a spojíme dostatečným množstvím majonézy, pro výraznější chuť je možné přidat trošku láku z okurek. Dále vychladit do chladničky.Salát je nejlepší až druhý den. Ukazka |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |