Čekankový salát PDF Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29

Suroviny

(pro 4 osoby)
150 g čekanky
150 g celeru
75 g polního salátu
50 g malých sladkokyselých okurek
1 vejce uvařené natvrdo
3 lžíce bylinkového octa
½ lžičky soli
½ lžičky pepře
5 lžic oleje

Postup

Ocet nalijeme do salátové mísy, rozpustíme v něm sůl a rozmícháme pepř a olej. Celer oloupeme, jemně nastrouháme a ihned smícháme s nálevem, aby zůstal bílý. Čekanku nakrájíme na proužky a odstraníme košťál (mohl by být hořký). Salát očistíme, opereme a necháme okapat. Okurky nakrájíme na tenké plátky. Všechny přísady do salátu smícháme. Zdobíme vejcem nakrájeným na plátky nebo rozsekaným nadrobno.