Čekankový salát |
Napsal uživatel Superkuchtík |
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29 |
Suroviny(pro 4 osoby)150 g čekanky 150 g celeru 75 g polního salátu 50 g malých sladkokyselých okurek 1 vejce uvařené natvrdo 3 lžíce bylinkového octa ½ lžičky soli ½ lžičky pepře 5 lžic oleje PostupOcet nalijeme do salátové mísy, rozpustíme v něm sůl a rozmícháme pepř a olej. Celer oloupeme, jemně nastrouháme a ihned smícháme s nálevem, aby zůstal bílý. Čekanku nakrájíme na proužky a odstraníme košťál (mohl by být hořký). Salát očistíme, opereme a necháme okapat. Okurky nakrájíme na tenké plátky. Všechny přísady do salátu smícháme. Zdobíme vejcem nakrájeným na plátky nebo rozsekaným nadrobno. |
Maso |
Bezmasá jídla |
Přílohy |
Moučníky |
Různé |